Kérdések Rimóczi Lászlóhoz

  • 2013. 05. 22.

Milyen hagyományai vannak a grillázsnak Magyarországon? Hol készítenek még grillázsból édességet?

Szép tradíciója van Magyarországon a grillázs /égetett cukor/ készítésnek. Mátyás király asztalán jelent meg először Beatrixszal kötött esküvőjükön, és innen a hagyomány, hogy az esküvői asztalok méltó dísze a grillázs.

Akinek egyszer száz tevéje volt…

  • 2013. 05. 22.

Beszélgetés Rimóczi László grillázsmesterrel a cukrászat mostohagyerekéről, a rögös útról és a száz tevéről

Most interjúkészítés közben is ég a keze alatt a munka, finom illata van a égetett cukornak, így még kellemesebb a beszélgetés is. Korábban jobbára lakodalmakban találkoztak az emberek a grillázzsal. A szemed először hol akadt meg rajta?

Az ünnepek édessége: grillázstorta

  • 2013. 05. 22.

Grillázstortával általában esküvőkön találkozunk, pedig az égetett cukorból készült alkotás nagyon mutatós, így akár más ünnepi alkalomra is kitűnő ajándék lehet. Húsvétra csokoládé helyett meglephetjük szeretteinket grillázs nyuszival vagy tojással is, hiszen fő a változatosság. Arról nem is beszélve, hogy egy nagy múltú és egészséges édességről van szó.

II. Grillázs Majális

  • 2011. 05. 15.

A Magyar Cukor Napja II.Grillázs Majális Másodszor került megrendezésre 2011. május 15-én, Budapesten a szakmában és a nagyközönség előtt is elhíresült Grillázs Majális. A versennyel egybekötött rendezvénynek idén is a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum adott otthont. A rossz idő ellenére sok látogatója volt a versenynek, jöttek nagymamák unokával, fiatal párok és a szakma egy-egy prominens tagját is látni véltem a kirakott díszmunkák előtt.

Oldalak