Rimóczi László
Tanult foglalkozásom szakács, szülővárosomban Lajosmizsén élek és dolgozom. Jelenleg járom az országot és népszerűsítem a grillázst mint édességet, hagyományt és művészeti ágat.
Gyermekkorom óta remek kézügyességgel rendelkezem és nagy érdeklődéssel fordulok a különféle művészetek felé.
Egy lakodalom alkalmával megismerkedtem a grillázs cukortortával, népies megnevezéssel perkelt vagy pörkölt tortával. Ezt követően szülővárosomban, Lajosmizsén, sikerült elsajátítanom Kasza Péterné Kati nénitől ezt a mívességet. A hosszas otthoni gyakorlások, az éjszakába nyúló tanulóórák évről-évre csiszolták és finomabbá tették készítői technikám. Egy új stílusirányzatot, képet álmodtam meg a régies hagyományokon alapuló grillázs művészet terén, ezzel teljesen új elvekre helyezve az édesszobrászat alapjait. Ezen elképzelés mentén számos rangos hazai versenyen és kiállításon, szakmai találkozókon, nívós megmérettetéseken mutathattam be a grillázs szakmát az újszerű alkotásaimon keresztül.
Nagy álmom valósult meg azzal, hogy a Magyar Grillázs Szövetség megalakult, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szekciójaként. Elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy a grillázs készítés ismét méltó helyét foglalja el az értékes, sokszínű magyar kultúrában. További célom, hogy nem csak hazai megmérettetéseken, hanem magas színvonalú, nemzetközi cukrászversenyeken is képviseljem hazámat, és megismertessem a grillázstortát a világgal.